lån

Har du pejs?

Hvis du har pejs og er du træt af at den bare står ubrugt hen, fordi den ikke er varmeeffektiv? Så læs med og se hvad du kan gøre, for igen at blive glad for din pejs.

Brændeovns indsats

Vil du gerne have pejsen til at indgå som varmekilde, bør du få sat en brændeovns indsats i. Kombinerer du sådan en indsats med et ventilationsanlæg i stil med Genvex, kan brændeovnen fint varme huset op i jeres vågne timer.

Et billigere alternativ er at supplere brændeovnen med en luft-til-luft varmepumpe. Disse to kan tilsammen varme en god del kvadratmeter op, og måske endda hele huset.

Snak med en varmeekspert om den bedste løsning til din bolig.

Har du behov for hjælp til finansieringen kan du søge om Lån uden NemID, og sammenligne priser, betingelser og muligheder på compareloans.dk.

Luk skorstenen

Er du ikke afhængig af pejsen som varmekilde, kan du overveje at lukke den. En pejs er ikke en klimavenlig varmekilde, og det er heller ikke just klimavenligt at tænde op i den for hyggens skyld.

Vil du stadig gerne have hyggen, men uden bøvl og besvær ved at tænde op, kan du – når skorstenen er lukket behørigt af – installere en biopejs, en elektrisk pejs eller sætte stearinlys eller lignende hyggebelysning ind i pejsen. Så får du al hyggen, uden besværet og i en noget mere klimavenlig udgave, selvom vi er nogle der bør overveje at reducere vores forbrug af levende lys.

Lukning skal meldes

Ønsker du at lukke skorstenen, skal dette meldes til din lokale skorstensfejer, så de kan komme forbi og inspicere skorstenen inden du lukker den.

De kan måske også give gode råd til lukningen, eller henvise til nogle, som kan hjælpe dig, hvis du ikke har mod på at gøre det selv.